Prehľad tém prednášok:

 

1)  Židia v záverečných proroctvách a misia CASD (1:05:44)

 Netradičný pohľad do niektorých proroctiev o židovskom národe. Hoz 3,4-5; Zach 12,10 ; Rim 11; Iz 40,1-5; Poslanie adventistov v posledných dňoch. Mal 4,5-6

2)  Richar Elofer o sebe 1.časť (15:32)

Predstavenie Richard Elofera. Jeho súčasné pôsobenie v cirkvi. Rozprávanie o pôvode jeho rodiny je vlastne rozprávanie o dejinách siahajúcich cez stredovek až do čias zničenia Herodesovho chrámu.

3)  Mesiáš nazývaný Jozef (42:06)

Príbeh o Jozefovi ako o predobraze na Krista. Paralely: bez zaznamenaného hriechu; muž, ktorý plakal; záchranca Izraela...

4)  Richard Elofer o sebe 2. časť (35:10)

Richar Elofer rozpráva o svojom živote, svojej osobnej skúsenosti prijatia Ježiša Krista, o jeho misii medzi Židmi. Zakladanie adventistických synagóg. Zachovanie židovskej kultúry.

5)  Diskusia 1.časť (35:10)

Prečo tak málo Židov prijalo Ježiša? Je Irán nebezpečím pre Izrael? Koľko je ateistov v Izraeli, sekularizácia. Sú adventisti prenasledovaní v Izraeli? Prečo sa dnes neprinášajú obete?

6)  70 týždňov v Danielovom proroctve (1:09:18)

Kontext proroctva - ukončenie 70 ročného Babylonského zajatia. Dostal Daniel ako odpoveď na jeho modlitbu predpoveď, že Židia budú po 70 týždňoch zavrhnutý Bohom? Čo sa stalo v poslednom týždni proroctva?

7)  Minulosť a budúcnosť Izraela (1:37:37)

Definície slov: Izrael, Žid, synagóga, cirkev na základe histórie a biblických textov. Sekta vyznávajúca Ježiša v prvom storočí. Postoj a vzťah ku pohanom. Vývoj Judaizmu. Novodobá história štátu, politická situácia. Vzťah medzi židovským národom a cirkvou pred 2000 rokmi v priebehu dejín a dnes...

Môžeme povedať, že Židia prijali Krista? Odmietli Krista všeobecne Židia, alebo len ich vodcovia? Nahradila cirkev Židov? Je cieľom kresťanov zničiť Židov? Môžu židovskí adventisti dodržiavať židovskú kultúru? Čo sú to adventistické synagógy?

8)  Diskusia 2.časť (23:34)

„Jeho krv na nás a naše deti.“ Tretí chrám. Archeológ Ron Wyatta. Hrob Ježiša.

9)  Voľné kazateľské stretnutie (2:53:42)

Opakovanie tých istých tém na kazateľskom stretnutí.