Ted Wilson, nový predseda celosvetovej organizácie Cirkvi adventistov siedmeho dňa, pozdravil na Generálnej konferencii v americkej Atlante v gratulačnom rozhovore s delegátom Česko-Slovenskej únie cirkvi Benjaminom Byrtusom Česko a Slovensko.

 "Brat Wilson, chceme Ti pogratulovať k zvoleniu do funkcie predsedu GK CASD. Nech Ťa Pán Boh požehná a vedie pri rozhodnutiach, ktoré bude potrebné robiť. Možno jedna otázka, ktorá je teraz dôležitá: Čo považuješ za najväčšiu potrebu našej cirkvi?"

"Jednou z našich najväčších potrieb je, aby sa sme sa pokorili, aby sme umožnili Svätému Duchu zmeniť naše srdcia, aby sme mohli zažiť oživenie a reformáciu v našich životoch, aby nás Pán Boh mohol pripraviť pre neskorý dážď.

Ja skutočne verím, že Ježiš príde skoro, nemáme veľa času. Neviem koľko to bude trvať, našim cieľom nikdy nebolo určovať dátum, ale znamenia nám hovoria, že Ježišov príchod je blízko.

Dúfam, že naši bratia a sestry v Česko-Slovenskej únii sa dajú dokopy, pokoria sa a umožnia tak Svätému Duchu, aby ich mohol použiť k hlásaniu posolstva troch anjelov zo Zjavenia 14. kapitoly, aby sme vyzdvihovali Ježiša v celej jeho kráse a spravodlivosti, ktorú ponúka každému jednému z nás.

Prajem vám zvláštne Božie požehnanie."